Ghid de psihologie uneori haioasa
     
Index

To Contact Me

Photo

Poezie de la Suflet

Moda anti Drog 2002

Ghid Psiho

Inventar legislativ

Economie

 
Me
This is a great place to give more details about me, as the Webmaster. I could give personal information about my family, my job, my education, and my hobbies and interests. I could also include a list of any of my favorite things.

Mi-as fi dorit sa citesc si eu un astfel de ghid acum cativa ani, cand poate avem mare nevoie de el!
Ghidul acesta o sa fie conceput ca o insiruire de puncte, pe care le puteti pune in aplicare ori in ordinea initiala, ori in ordinea pe care o vreti voi.
1. Cu totii visam ... Tuturor ne place sa credem, in adancul sufletului, ca avem un har aparte si ca putem schimba multe avand o influenta pozitiva asupra celorlalti, schimband lumea in bine. Tu ce aspiratie ai? Poate ca este un vis de care ai uitat sau la care ai renuntat. Daca el s-ar implini astazi, cum ar arata viata ta? Fa o pauza chiar acum pentru a visa si a te gandi serios la ceea ce vrei cu adevarat de la viata.

2. Nu conteaza ceea ce facem din cand in cand, ci ceea ce facem permanent. Unde duc actiunile noastre? Ce anume determina, in final, devenirea noastra si drumul in viata? Raspunsul este dat de deciziile noastre. Deciziile noastre, si nu conditiile de viata, ne determina soarta.

3.Fiecare dintre noi este dotat cu resurse inascute care ne dau posibilitatea sa realizam tot ceea ce visam - si chiar mai mult decat atat. Stavilarele pot fi indepartate printr-o singura hotarare care ne poate aduce bucurie sau deznadejde, prosperitate sau saracie, companie ori singuratate.Iti propun sa iei o hotarare azi, in asa fel incat sa-ti schimbi viata imediat, facandu-ti-o mai buna. Apuca-te de ceea ce amani de mult ... invata ceva nou ... trateaza-i pe oameni cu mai mult respect si intelegere ... suna pe cineva cu care n-ai mai vorbit de ani de zile. Trebuie sa stii ca orice hotarare are consecinte. Chiar si cand nu iei nici o hotarare, este tot un fel de a decide.

4.Trebuie sa invatam din greseli fara a suferi de pe urma lor, caci altfel le vom repeta si in viitor. Atunci cand te impotmolesti temporar, aminteste-ti ca nu exista esecuri in viata, ci doar rezultate. Gandeste-te la afirmatia: Succesul este rezultatul unei judecati corecte, o judecata corecta este rezultatul experientei, iar experienta este adesea rezultatul unei judecati gresite!

Ce ai avut de invatat de la o greseala din trecut care ti-a fost de folos in a-ti imbogati viata actuala?

5. Succesul si esecul, de obicei, nu sunt rezultatul unei singure intamplari. Esecul este rezultatul faptului ca am neglijat sa dam un telefon ... sa mai mergem un kilometru, doi ... sau sa spunem "te iubesc". Asa cum esecul este o urmare a hotararilor marunte, succesul este rezultatul unei initiative si a ducerii sale la bun-sfarsit ... a perseverentei ... a unei exprimari profunde a iubirii. Ce lucru simplu ai putea face chiar astazi, care sa constituie un nou impuls spre succesul in viata?

6. Cercetarile au aratat mereu ca cei care reusesc in viata au tendinta de a lua hotarari rapide si stau pe ganduri atunci cand este vorba sa revina asupra unei idei bine gandite. in schimb, cei care cunosc esecul, iau de obicei hotarari cu greu si se razgandesc cu usurinta. Cand ai luat o decizie sanatoasa, tine-te de ea!

7. Cum poti transforma invizibilul in vizibil? Primul pas il constituie definirea exacta a visului tau; limita la care il poti indeplini depinde de capacitatea de a-ti defini cu precizie ceea ce-ti doresti. Sa incepem prin a-ti cristaliza visurile si, in urmatoarele zile, fa-ti un plan care sa asigure realizarea lor.

8. Cu totii avem scopuri precise, indiferent daca o stim sau nu. Oricare ar fi acestea, ele au un efect major asupra existentei noastre. Si totusi, o parte dintre obiectivele noastre, precum "trebuie sa platesc nenorocitele alea de facturi", dau dovada de lipsa de imaginatie. Secretul descatusarii adevaratei tale puteri consta in fixarea unor scopuri care sa fie suficient de fascinante, incat sa te insipre realmente in mod creator si sa-ti starneasca pasiunea.

Alege-ti chiar in clipa asta scopurile, in mod constient. Trece in revista tot ceea ce merita urmarit in viata. Alege-ti apoi un scop care sa ti se para cel mai interesant si sa te faca sa te scoli cu noaptea in cap si sa stai pana seara tarziu. Fixeaza-ti un termen limita de realizare a sa si defineste-l in cateva randuri, justificand de ce trebuie neaparat sa-l atingi pana la o anumita data. Nu este oare suficient ca sa te mobilizezi, sa fii in stare sa depasesti orice limite, sa-ti scoti la iveala adevaratul potential?

9. Puncte de reper in stabilirea scopurilor

a) In urmatoarele 4 zile acorda-ti zece minute pentru stabilirea scopurilor (ATENTIE: tine evidenta permanenta a acestor scopuri intr-un jurnal personal).

b) In vreme ce lucrezi la aceste exercitii de stabilire a obiectivelor, intreaba-te permanent: "Ce as vrea oare de la viata, daca as putea obtine tot ceea ce imi doresc? Ce as face sa nu dau gres niciodata?"

c) Distreaza-te! Imagineaza-ti ca esti iar copil, ca te afli in ajun de Craciun si ca stai in bratele Mosului (ce mai conteaza ca era tatal, unchiul sau bunicul ... iti amintesti ce frumos era?). In aceasta stare de incantare nimic nu ti se pare imposibil sa ceri, nimic nu costa prea mult, totul pare la indemana ...

10. Ziua nr.1: SCOPURI PENTRU PROGRESUL PERSONAL

Sentimentul de bunastare personala si de imbogatire afectiva sta la baza tuturor celorlalte realizari din exustenta ta.

a) acorda-ti 5 minute in care sa treci in revista toate posibilitatile: Ce ai vrea sa inveti? Ce calificari ai vrea sa stapanesti? Ce trasaturi de caracter ai vrea sa dezvolti? Cine ai vrea sa-ti fie prieten? Cine ai vrea sa fii tu?

b) Fixeaza cate un termen limita de indeplinire pentru fiecare scop in parte (sase luni, un an, cinci ani, douazeci de ani).

c) Scoate in evidenta scopul nr. 1 al fiecarui an.

d) In doar doua minute, scrie un scurt paragraf in care sa definesti de ce esti hotarat sa realizezi respectivul scop in urmatorul an.

11. Ziua nr. 2: SCOPURI PROFESIONALE / DE AFACERI/ ECONOMICE

In caz ca urmaresti sa ajungi in varful piramidei din punct de vedere profesional, adunanad milioane, sau ca specialist acumuland cat mai multa cunoastere care sa devina o adevarata comoara, acum este momentul sa fii convins ca asta este cel mai important.

a) Acorda-ti 5 minute in care sa treci in revista toate posibilitatile. Cati bani vrei sa aduni? Ce vrei sa obtii prin profesia/firma ta? Cat vrei sa castigi anual? ce decizii financiare trebuie sa-ti asumi?

b) Fixeaza cate un termen limita de indeplinire pentru fiecare scop in parte (sase luni, un an, cinci ani, douazeci de ani).

c) Scoate in evidenta scopul nr. 1 al fiecarui an.

d) In doar doua minute, scrie un scurt paragraf in care sa definesti de ce esti hotarat sa realizezi respectivul scop in urmatorul an.

12. Ziua nr. 3: SCOPURI DE DISTRACTIE AVENTURA.

Daca nu ar exista bariere financiare, care ar fi lucrurile pe care ti le-ai dori sau experientele pe care ai vrea sa le traiesti? Daca o zana buna ti-ar iesi in cale chiar acum ca sa-ti indeplineasca dorintele, ce i-ai cere?

a) Acorda-ti 5 minute in care sa treci in revista toate posibilitatile. Ce ai vrea sa-ti construiesti sau sa-ti cumperi? La ce eveniment monden ai vrea sa participi? Ce aventura ai dori sa traiesti?

b) Fixeaza cate un termen limita de indeplinire pentru fiecare scop in parte (sase luni, un an, cinci ani, douazeci de ani).

c) Scoate in evidenta scopul nr. 1 al fiecarui an.

d) In doar doua minute, scrie un scurt paragraf in care sa definesti de ce esti hotarat sa realizezi respectivul scop in urmatorul an.

13. Ziua nr. 4: SCOPURI PRIN CARE ITI ADUCI CONTRIBUTIA

Aceasta este ocazia ta de a lasa o urma, de a lasa o mostenire ce va aduce mari schimbari in viata oamenilor.

a) Acorda-ti 5 minute in care sa treci in revista toate posibilitatile. Cum iti poti aduce contributia? Pe cine sau cum ai putea ajuta? Ce ai putea crea?

b) Fixeaza cate un termen limita de indeplinire pentru fiecare scop in parte (sase luni, un an, cinci ani, douazeci de ani).

c) Scoate in evidenta scopul nr. 1 al fiecarui an.

d) In doar doua minute, scrie un scurt paragraf in care sa definesti de ce esti hotarat sa realizezi respectivul scop in urmatorul an.

14. Nu-ti abandona scopul, fara ca mai intai sa fi actionat in mod pozitiv in vederea realizarii sale. Chiar acum, acorda-ti ragazul de a-ti defini primii pasi pe care trebuie sa-i faci in vederea atingerii obicetivului. Ce poti face chiar azi pentru a merge mai departe? Un pas cat de mic - un telefon, o promisiune, sau schitarea unui plan initial - te vor face sa fii mai aproape de scopul propus. Intocmeste apoi o lista cu lucrurile simple pe care le poti face in urmatoarele 10 zile. Aceste zile vor crea practic un lant de obiceiuri, ducand la un imbold major care-ti va asigura succesul pe termen lung. Incepe chiar acum!

15. Daca prima ta incercare de realizare a scopurilor ti se pare zadarnica, oare trebuie sa te apuci de altceva? Categoric nu!

Perseverenta umbreste pana si talantul, fiind cea mai valoroasa resursa de care depinde calitatea vietii. La urma urmei, nimeni nu a indeplinit vreun scop doar pentru ca l-a interesat; fiecare trebuie sa ne dedicam lui trup si suflet. Oare nu cumva "esecurile" pe termen scurt iti furnizeaza acel fler necesar pentru a obtine un succes de proportii in viitor? Bineinteles!

Cand privesti inapoi la incercarile "nereusite" din trecut, nu te intrebi oare ce ai invatat din ele? Cum poti folosi aceste experiente, pentru a avea un succes mai mare in prezent si in viitor?

16. Toti cei care reusesc folosesc, constient sau inconstient, aceeasi formula a succesului. Urmeaza acesti patru pasi simpli in obtinerea a tot ceea ce-ti doresti.

Formula succesului:

a) Hotaraste-te ce vrei. (Fii foarte exact! Claritatea ideilor inseamna putere).

b) Treci la fapte (pentru ca doar dorinta nu este de ajuns).

c) Observa ce merge si ce nu. (Nu are rost sa continui sa-ti irosesti energia intr-o abordare fara valoare).

d) Schimba-ti stilul de abordare pana ce obtii ceea ce vrei. (Flexibilitatea iti da puterea de a imagina o noua directie si un nou rezultat).

17. In urmarirea scopurilor, noi declansam, adesea, din mers, consecinte indepartate. Oare albina hotareste singura sa polenizeze florile? Nu. Dar, in procesul de cautare a dulcelui nectar, albina fara sa vrea aduce polenul, zburand din floare in floare, declansand astfel o reactie in lant care duce la mai multe flori in viitor.

In acelasi fel, urmarirea scopurilor neimportante duce la rezultate nebanuite in favoarea altora. Poate ca simpla hotarare de a-l suna pe un vechi prieten, o data pe luna, a dus la tot felul de avantaje pe care nici nu le-ai banuit.

In ce masura vor beneficia altii de eforturile tale de astazi?

18. Nu amana bucuria si fericirea. pentru foarte multi oameni, fixarea scopurilor inseamna ca bia dupa ce le vor realiza vor fi in stare sa se bucure de viata. Exista o diferenta enorma intre incercarea de a fi fericit si fericirea de a incerca sa reusesti. Straduieste-te sa-ti traiesti fiecare zi din plin, profitand de toata bucuria pe care o poti obtine din fiecare moment in parte. in loc sa-ti masori valoarea vietii in raport cu progresele fata de un singur scop, aminteste-ti ca directia spre care te indrepti este mult mai importanta decat rezultatele temporare.

Care este actuala ta directie? Te apropii de scopuri sau te indepartezi de ele? trebuie oare sa-ti corectezi evolutia? Profiti la maximum de viata? Daca nu, fa o schimbare in acest sens chiar acum.

19. Ca sa obtii ceea ce-ti doresti, trebuie sa descoperi ce te impiedica sa actionezi asa cum vrei. Gandeste-te la un lucru pe care l-ai evitat sa-l faci pana in ultimul moment. Nu-i asa ca l-ai amanat pur si simplu pentru ca ai vrut sa scapi de neplacerea momentului, iar in final ti-a fost si mai greu?

Pe viitor, in loc sa te intrebi: "Cum as putea sa evit aceasta indatorire dureroasa?", intreba-te: "Daca nu actionez imediat, ce-o sa mi se intample in cele din urma?

Suferinta iti poate deveni un prieten bun daca inveti sa o folosesti in mod eficient.

20. In ce masura suferinta si placerea iti modeleaza destinul? Fiecare dintre noi si-a insusit un tipar unic de comportamente pentru a scapa de suferinta si a cunoaste placerea. Unii o fac bland, fumand, mancand excesiv sau improscandu-i cu injective pe cei din jur. Altii o fac prin sport, conversatie, studiu, ajutarea celorlalti sau pur si simplu prin incercarea de a schimba ceva in bine.

Ce tipare de evitare a suferintei si de producere a placerii ai? In ce fel ti-au modelat ele viata pana acum? Intocmeste o lista a acestor strategii. Cand vrei sa te simti bine, te uiti la televizor? Iti aprinzi o tigara? Te duci sa te culci? Care ar fi caile cele mai eficiente de a scapa de suferinta si a cunoaste placerea?

21. Pentru majoritatea oamenilor, teama de a pierde este mult mai mare decat dorinta de a castiga. Cei mai multi sunt dispusi sa munceasca si mai mult ca sa pastreze ceea ce au deja, in loc sa-si asume riscuri inutile incercand sa-si transorme visurile in realitate.

Ce te-ar mobiliza mai mult: sa impiedici pe cineva sa-ti fure milioanele pe care le-ai castigat in ultimii cinci ani, sau sa profiti de o ocazie de a castiga aceleasi milioane in urmatorii cinci ani?

22. Adesea, cand vedem prosperitatea altora, presupunem ca au avut mai mult noroc sau ca sunt binecuvantati cu talente deosebite. In realitate, ei si-au utilizat mai mult resursele umane, pur si simplu pentru ca, daca nu ar fi facut-o si nu le-ar fi impartasit si celorlalti, ar fi suferit cumplit din pricina lor.

Ce-ti aduce cea mai mare suferinta si ce-ti produce cea mai mare placere? In ce masura asta ti-a modelat viata ta actuala?

23. Una dintre definitiile succesului, din punctul meu de vedere (si nu numai), este sa-ti traiesti viata in asa fel incat tot timpul sa simti o placere enorma si foarte putina durere - datorita acestui stil de viata si cei care te inconjoara sa simta permanent o placere enorma si foarte putina durere. Pentru a reusi asta, trebuie sa progresam si sa ne aducem o contributie personala.

Conform acestei definitii, cat de mult ai reusit in viata? Ce-ai putea face ca sa te bucuri mai mult sau sa le oferi mai mult celor din jur?

24. Amanarea este una dintre caile cele mai obisnuite de a evita durerea. Dar de obicei, daca amani sa treci la fapte, in final, ai de suferit si mai mult.

Care sunt, sa zicem, patru lucuri pe care le-ai amanat si de care ar trebui sa te ocupi chiar azi? Fa o lista si apoi raspunde la urmatoarele intrebari:

a) de ce n-am actionat pana acum? In trecut, oare ce forma de durere am asociat acestui lucru?

b) ce placere am avut in trecut atunci cand mi-am ingaduit acest tipar negativ?

c) care va fi pretul, daca nu ma schimb chiar acum? Ce simt din cauza asta?

d) ce placere voi avea, daca voi actiona imediat in toate aceste patru cazuri?

25. Ti s-a intamplat vreodata sa faci ceva si apoi sa te gandesti; "Cum am putut?! Ce prostie!" sau invers, ai facut vreodata ceva si apoi ti-ai spus: "Uluitor! Cum de-am reusit? Nu-mi vine sa cred."

Ce determina de fapt diferenta dintre o actiune negativa si una pozitiva? rareori se bazeaza exclusiv pe aptitudini. In schimb, acea stare de spirit sau trupeasca este cea care modeleaza in momentul respectiv felul in care gandesti, simti, te comporti sau executi ceva. Daca intr-adevar cunosti secretul abordaii starilor mentale/afective poti sa faci realmente minuni. Daca ai starea de spirit necesara, ideile si aptitudinile tale par sa actioneze fara efort, de la sine.

Ce-ai fi putut realiza daca te-ai fi aflat zilnic intr-o forma exceptionala?

26. Cu totii am primit tot felul de invataturi. Ni s-a spus ca intr-o buna zi, cand o sa fie, in sfarsit vom fi fericiti. Cand ne vom gasi partenerul ideal ... cand vom castiga destui bani ... cand trupul nostru va fi perfect ... cand vom avea copii ... cand in sfarsit vom iesi la pensie.
Adevarul este ca ceea ce obtii in vreun fel sau altul nu te face sa te simti bine. Asta este posibil doar cand inveti sa-ti schimbi starea de spirit intr-un moment de vointa. De fapt, de ce-ti doresti atatea lucruri? Nu cumva pentru ca, de fapt, crezi ca partenerul ideal, copiii, banii etc, te vor face sa te simti mai bine? Dar, cand in final obtinem lucrurile urmarite, cine ne mai face sa ne simtim bine? Noi insine. Ce rost are sa mai asteptam? Fa-o acum!

27. Unele lucruri extrem de simple pot duce la o schimbare extraordinara. Daca doresti sa-ti creezi un obicei pozitiv de care sa profiti candva, incearca sa urmezi acest exercitiu.

In urmatoarele sapte zile, vreme de un minut, de cinci ori pe zi, stai in fata oglinzii fara sa faci altceva decat sa ranjesti cu gura pana la urechi. O sa ti se para o prostie la inceput, dar repetand-o de cateva ori pe zi, vei reusi sa-ti deblochezi sistemul nervos, generand sentimente de fericire, spontaneitate, umor si distractie. cel mai important este ca asta te va determina sa te simti mai bine, dezvoltandu-ti un obicei fizic de a fi fericit. fa-o chiar acum, distreaza-te!

28. Ai fost vreodata in situatia in care ai simtit ca innebunesti de furie si neputinta din pricina unui lucru care te-a coplesit - si totusi astazi, dupa atatia ani de zile, poti privi inapoi si rade din toata inima de acel lucru care te-a nemultumit candva? Cu totii am auzit expresia: "Cu timpul o sa razi de ceea ce ti s-a intamplat". De ce sa mai asteptam? De ce sa nu radem chiar acum?

Incearca asta chiar azi. Razi de ceva care ti s-a parut ingrozitor de stresant. Nu ai impresia, dintr-o data, ca esti ceva mai stapan pe situatie?

29. Emotia este creata de miscare. Data viitoare, cand vei fi gata sa sari peste un obstacol, nefiind insa suta la suta nerabdator sa o faci, oare nu ar fi mai bine ca in loc de a ezita sa iesi si sa zburzi? Zburdatul este o modalitate extrem de eficienta de a-ti schimba starea, pentru ca:

a) este un exercitu fizic excelent.

b) este mai putin stresant pentru corp decat alergatul.

c) nu vei reusi sa stai cu chipul impietrit.

d) ii vei distra pe toti cei care trec prin zona!

30. Care este forta care determina ceea ce reusim sau nu reusim sa obtinem in viata? Ea este reprezentata de convingerile noastre - de ceea ce credem ca suntem capabili sau nu, de ceea ce credem ca este posibil sau imposibil, de ceea ce suntem. In cultura haitiana, convingerea unei persoane in puterea malefica a vraciului poate duce realmente la moarte. Adevaratul criminal este de fapt convingerea, nu vraciul.

In propria viata, ti s-a intamplat sa ai sperante negative? Ce efect a avut asta asupra existentei tale? Care sunt cele mai puternice convingeri care ti-au modelat in mod pozitiv viata? ce noi sperante pozitive ai putea stabili pentru tine si ceilalti?

31. Convingerile au puterea de a crea si de a distruge. Din cauza extraordinarei lor influente asupra vietii noastre, trebuie sa meditam asupra cestor trei puncte importante:

a) majoritatea dintre noi nu hotaram in mod constient ceea ce vom crede.

b) adesea convingerile noastre se bazeaza pe o interpretare gresita a trecutului.

c) atunci cand ne insusim o convingere, avem tendinta sa o consideram "litera de carte", uitand ca nu este decat un simplu punct de vedere.

Ai convingeri pe care le socotesti de la sine inteles, reale? Care sunt convingerile opuse, care ar putea fi si ele reale? In ce fel ti-ai schimba viata daca ai aborda-o diametral opus, in raport cu punctul de vedere actual?

32. Orice idee poate fi transformata intr-o convingere cu conditia sa o sustinem cu suficiente experiente de referinta. Care dintre aceste afirmatii este adevarata?

a) oamenii sunt fundamental cinstiti si corecti.

b) oamenii sunt necinstiti si nu-si urmaresc decat interesul lor.

Daca ai vrea, oare n-ai avea destule experiente (de referinta) pentru a sustine ideea ca oamenii sunt fundamental corupti? Daca te-ai concentra insa asupra altor experiente, oare n-ai putea cu aceeasi usurinta sa gasesti motivatii ca oamenii sunt fundamental cinstiti?

Care dintre aceste idei este adevarata? Cea pe care ti-o vei forma ca reala, din punctul tau de vedere.

33. Felul in care abordam lucrurile negative be modeleaza existenta mai mult decat orice altceva. Cei care reusesc in viata, de obicei privesc problemele aparute ca pe ceva trecator, in timp ce acei care dau gres considera pana si problema cea mai marunta de neinlaturat. Abordarea de acest tip este primul pas spre capcana pe care dr. Martin Seligman o numeste neajutorare dobandita, cauzata de urmatoarele trei perceptii:

a) problema este permanenta (si nu temporara).

b) problema este pretutindeni (si nu afecteaza doar o zona).

c) problema este personala, demonstrand ca ceva nu este in regula cu noi (si nu o ocazie de a invata ceva).

In urmatoarele zile propun sa ne concentram asupra antidoturilor utile pentru aceste convingeri destabilizatoare. Astazi, nu uita: "o sa treaca si asta", pentu a contracara prima convingere. Daca vei persevera, vei gasi o cale!



Psihologie haioasa ?!?

Mai bine sa ai un sfirsit de cosmar, decit un cosmar fara de sfirsit.

Singurul lucru imperfect din natura este omul.

Daca ceva pare usor, sigur este greu de facut.

Daca pare greu, este aproape imposibil de facut.

Nimic nu este atit de usor pe cit pare.

Orice lucru iti ia mai mult timp decat crezi.

Fiecare are cite o idee grozava, dar inaplicabila.

Utilitatea anticipata a unui lucru pe care abia l-ai cumparat este invers proportionala cu utilitatea lui reala.

In conditii de stres, cei mai multi oameni aleg dintre mai multe variante de actiune, pe cele mai proaste.

Exista intotdeauna o cale mai usoara de a face un lucru. Dar cand o cauti, n-o gasesti.

Propunerile, indiferent de cum sunt facute, vor fi interpretate altfel de catre ceilalti.

Daca faci ceva care poate fi pe placul tuturor, se va gasi cineva caruia sa nu-i placa.

Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.

Adevarul unei propozitii nu are nimic in comun cu credibilitatea ei si viceversa.

Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramane constanta.

Frumusetea se opreste la suprafata pielii, dar uratenia merge pana la oase.

In orice sistem social, raul este o constanta.

Oamenii, ca si natiunile, vor actiona rational numai dupa ce toate celelalte posibilitati au fost epuizate.

Frumusetea x inteligenta = constanta.

Dintre cele mai credincioase lucruri in viata sunt banii, cainii si femeile batrane.

Orice raspuns de 50% la un sondaj de opinie publica poate fi considerat in categoria de 40-60%.

Probabilitatea unui tanar de a intilni o femeie frumoasa pe care si-ar dori sa o cunoasca creste in progresie geometrica cind el este insotit de: a)prietena lui; b)sotia lui; c)un prieten mai bogat si mai atragator.

Daca vrei sa fi acceptat, accepta.

Oamenii se pot imparti in patru categorii: a)cei care stau linistit si nu fac nimic; b)cei care vorbesc despre a nu face nimic; c)cei care infaptuiesc ceva; d)cei care vorbesc despre cum se infaptuiesc lucrurile.

Virtutea este o autopedeapsa.

Cosurile apar pe fata numai cu o ora inainte de intilnire.

Iarta, dar tine minte.

Sa gresesti este uman, dar sa dai vina pe altcineva este si mai uman.

Cel care ride la urma, probabil ca nu a inteles gluma.

Probabilitatea sa intilnesti pe cineva cunoscut creste atunci cind esti cu cineva cu care nu trebuie sa fii vazut.

Daca ajuti un prieten la nevoie, te va tine minte.

Data viitoare cind are nevoie de ceva apeleaza tot la tine.

Secretul succesului este sinceritatea.Falsific-o si obtii imediat succesul dorit.

Cind toti mint, nimeni nu asculta.

Cind nu stii la ce lucrezi, lucreaza ingrijit.

Munca in echipa este esentiala.Ea iti permite intotdeauna sa dai vina pe altcineva.

Nu arata superiorilor tai ca esti mai bun decit ei. Nu stii niciodata cine are dreptate, dar stii cine decide.

Multe persoane pretind ca fac totul ca la carte, fara sa stie cine este autorul cartii, sau chiar despre ce carte este vorba.

Daca iti place modelul, nu vor avea numarul tau.Daca iti place modelul si au numarul tau, este prea scump.Daca iti place modelul, au numarul tau si il poti cumpara, se va rupe la prima imbracare. Daca pantofii se potrivesc, culoarea este nepotrivita.

Clientul care plateste cel mai putin se plinge cel mai mult.

Cel care sforaie adoarme intotdeauna primul.

Cel care zimbeste atunci cind lucrurile merg prost, s-a gindit deja pe cine sa dea vina.

Niciodata sa nu argumenteze cu un nebun.Cei din jur s-ar putea sa nu faca diferenta

Others
My About page is also a great place to give information about others involved with my site’s topic, such as the leaders of my organization, club, or company; an ancestor; my family; and so forth.

Email Me!
danifarcasiu@yahoo.com

Links to Other Sites
My Links

 
   
 

Daca nu ati inteles nimic si doriti sa ma injurati sau dimpotriva sa ma felicitati sau pur si simplu sunt nopti in care nu puteti sa dormiti scrieti-mi la dartman_sb@yahoo.com Va multumesc pentru intelegere!